Homepage

Deze website werkt niet optimaal in Internet Explorer. Wij adviseren u daarom een andere browser dan Internet Explorer te gebruiken.

Herinrichting beekdal Groote Beerze

Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Groote Beerze herinrichten. Doel is verdroging tegen te gaan, kwetsbare natuur te versterken en wateroverlast te beperken. Ook willen we het gebied toegankelijker maken voor recreatie en verbeteren we waar mogelijk de agrarische structuur. Tegelijkertijd worden maatregelen genomen die nodig zijn vanuit het Natura 2000-Beheerplan. De herinrichting van het beekdal van de Groote Beerze vindt in meerdere trajecten plaats. Juli 2021 dienen de maatregelen voor traject 1 (zie onderstaande kaart voor de projectgrens) te zijn uitgevoerd. In 2028 zal het totale project klaar zijn.

Voor het eerste traject, gelegen tussen de Broekeindsedijk in het noorden en De Hoeve in het zuiden, zijn de maatregelen uitgewerkt tot een Projectplan voor de Waterwet. Dit Projectplan is digitaal te bekijken, tevens kunt u een analoge versie downloaden.

Belangrijke partners zijn de gemeente Oirschot en Bladel, Brabants Landschap en provincie Noord-Brabant. Daarnaast werken we samen met betrokken grondeigenaren, pachters, omwonenden en belangenorganisaties.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
Overslaan: Interactieve kaart (Esri)

De interactieve content hieronder is mogelijk niet toegankelijk.

Interactieve kaart (Esri)

Om het Projectplan voor traject 1 te bekijken, klikt u op onderstaande knop. Voor traject 2 en 3 volgt het Projectplan op een later moment (2020).