Veiligheid en gezondheid
Bij het opstellen van het voorontwerp en het definitief ontwerp is rekening gehouden met veiligheid en gezondheid. Het gaat hierbij om onderzoeken naar milieu-hygiënische bodemkwaliteit en niet gesprongen explosieven.
Beperken van de nadelige gevolgen
In de vorige twee paragrafen zijn de effecten van het projectplan op het oppervlaktewater- en grondwatersysteem in de omgeving/landbouw toegelicht.
Beperken nadelige gevolgen van het plan
Tijdens het vanaf 2018 lopende gebiedsproces voor de Groote Beerze heeft het waterschap samen met de gebiedspartners op diverse momenten contact gehad met de streek/grondeigenaren.
Mitigeren inundaties en effecten grondwater op landbouwpercelen
Mitigeren inundaties/verhoogde grondwaterstanden op percelen respectievelijk van noord naar zuid:
Flora en Fauna
In algemene zin geldt dat de hier getoetste voorgenomen activiteit op grond van de bepalingen opgenomen in de Wet natuurbescherming is vrijgesteld van vergunning- dan wel ontheffingsplicht.
Beperken nadelige gevolgen van de uitvoering
In deze paragraaf worden de maatregelen beschreven ter voorkoming, ongedaan maken of beperken van mogelijke tijdelijke nadelige gevolgen van de uitvoering.
Flora en Fauna
De bescherming van de natuur is in Nederland onderverdeeld in gebiedsbescherming en soortbescherming. Soort- en gebiedsbescherming worden geborgd via de Wet natuurbescherming.
Hergebruik grond
De grond die vrijkomt tijdens de uitvoering van de voorgestelde maatregelen wordt waar mogelijk hergebruikt binnen het gebied.
Archeologie
Om te weten welke archeologische waarden in het gebied aanwezig zijn of kunnen zijn, is door Bureau RAAP een bureauonderzoek uitgevoerd en een archeologische verwachtings- en advieskaart opgesteld.
Aardkundige waarden
Het plangebied van traject 2a maakt voor het grootste deel geen onderdeel uit van het door de provincie Noord-Brabant aangewezen ‘Aardkundig waardevol gebied Kleine en Groote Beerze, Westelbeersche Broek, Kuikeindsche Heide’.